Food Hacks που θα σας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη!

Αυτή τη φορά θα σας παρουσιάσουμε κάτι νέο και φρέσκο που θα σας βοηθήσει στη καθημερινότητα σας για να αποθηκεύσετε, μαγειρέψετε, ψήσετε ή να καταναλώσετε ένα φαγητό. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε κάποια Food Hacks ή αλλιώς κάποια κόλπα σχετικά με το φαγητό, που θα σας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη!

 1. Τρώτε Αβοκάντο;
  Τοποθετήστε το αχρησιμοποίητο αβοκάντο σας σε νερό για να αποφύγετε τη γρήγορη ωρίμανση του
 2. Όταν βράζει το νερό τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα!

Βάλτε ένα ξύλινο σκεύος πάνω από τη κατσαρόλα σε ο,τι βράζετε για να αποφύγετε να χυθεί το νερό οποιαδήποτε στιγμή. Εναλλακτικά κλείστε το καπάκι από την κατσαρόλα αλλά αφήστε ένα μικρό άνοιγμα για να μπαίνει αέρας. Θα μειώσει τη πιθανότητα να ξεχειλίσει το νερό.

 1. Οι παγοθήκες δεν είναι μόνο για τον πάγο
  Εάν θέλετε να διατηρήσετε τα βότανα σας φρέσκα, χρησιμοποιήστε μια παγοθήκη με νερό και αποθηκεύστε τα βότανα σας σε κάθε εσοχή.
 2. Δώστε περισσότερη ζωή στις μπανάνες σας
  Τυλίξτε σφιχτά με ένα σελοφάν τη κορυφή από το τσαμπί που έχουν οι μπανάνες σας. Είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να αποτρέψετε την ταχεία ωρίμανση τους με αποτέλεσμα να μαυρίζουν λιγότερο.
 3. Κανείς δεν θέλει την υγρασία
  Τοποθετήστε ένα μικρό κομμάτι χαρτί από ρολό κουζίνας πάνω από το αποθηκευμένο μαρούλι. Το χαρτί θα απορροφήσει την υγρασία και θα διατηρήσει πιο φρέσκο το μαρούλι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
 4. Το καρπούζι γίνεται πιο απολαυστικό
  Αν και το καλοκαίρι μοιάζει λίγο μακρινό τώρα, σας προετοιμάζουμε με αυτό το Hack για το επόμενο! Κόψτε το καρπούζι σας σε λωρίδες και χρησιμοποιήστε ξυλάκια από σουβλάκια για να τραβήξετε τα κομμάτια και να το σερβίρετε πιο εύκολα.
 5. Όταν το αυγό παίρνει διαζύγιο με τον εαυτό του
  Χρησιμοποιήστε ένα άδειο μπουκάλι νερό για να διαχωρίσετε τους κρόκους αυγών από το ασπράδι. Τοποθετήσετε προσεκτικά το μπουκάλι πάνω από το κρόκο και σταδιακά πιέστε για να μπει όλος ο κρόκος στο μπουκάλι.
 6. Δεν θα βγάλετε ξανά την τοστιέρα από την πρίζα
  Χρησιμοποιήστε την βαφλιέρα σας ή τη τοστιέρα σας για να ψήσετε γρηγορότερα ένα μπείκον ή για να ζεστάνετε ήδη μαγειρεμένο-ψημένο κρέας. Αποφύγετε το φούρνο μικροκυμάτων γιατί χρησιμοποιεί την υγρασία του κρέατος για να το ζεστάνει, με αποτέλεσμα να το στεγνώνει απότομα.
 7. Πλέον μπορείτε να αλείφετε ευκολότερα το παγωμένο βούτυρο
  Λιώστε γρήγορα ένα παγωμένο βούτυρο. Τοποθετήστε ένα ζεστό ποτήρι πάνω του. Το βούτυρο θα μαλακώσει σε ένα λεπτό ή δύο.
 8. Προστατέψτε το παγωτό σας
  Πόσες φορές έχει τύχει να θέλετε να φάτε παγωτό αλλά να είναι παγωμένο από την κατάψυξη. Πριν το τοποθετήσετε μέσα στη κατάψυξη αποθηκεύστε το σε μια σακούλα ziplock. Σας εξασφαλίζει ένα κρύο παγωτό όπως πρέπει να είναι αλλά με τη δυνατότητα να μπορείτε το φάτε κιόλας και να μην είναι παγωμένο.
 9. Όλοι λατρεύουμε τις φράουλες
  Χρησιμοποιείστε ένα καλαμάκι για να βγάλετε πιο εύκολα τις κορυφές που δεν τρώγονται από τις φράουλες
 10. Μην φάτε όλο το ψωμί θα το χρειαστείτε!
  Για να διατηρήσετε τα μπισκότα και οποιαδήποτε άλλη δημιουργία σας μαλακά, προσθέστε ένα κομμάτι άσπρο ψωμί σε ένα αεροστεγές δοχείο. Τα κέικ, τα μπισκότα και τα muffins θα κρατήσουν την υφή τους. Οι φίλοι και η οικογένεια σας θα νομίζουν ότι είναι φρέσκα!
 11. Χρειάζεστε ένα επιπλέον χέρι;

Πόσες φορές την ώρα που ανακατεύατε ένα μείγμα σε ένα μπολ έτυχε να σας φύγει και να κάνετε ζημιά. Έχουν την απάντηση και σε αυτό! Τοποθετήστε μια υγρή πετσέτα κάτω από το μπολ σας. Η πετσέτα θα το κρατήσει σταθερό χωρίς να γλιστρήσει, καθώς το ανακατεύετε.

 

Ευελπιστούμε να σας βοήθησαν οι προτάσεις μας και να σας κάνουν τη ζωή ευκολότερη. Το τελευταίο και καλύτερο Hack σας το αφήνουμε για το τέλος.

Bonus Hack: Απολαύστε εκλεκτές γευστικές επιλογές από το Γύρο της Ελλάδος πατώντας μονάχα ένα click εδώ!