Όπως το καλό κρασί ή το επιλεγμένο τυρί, έτσι και τα κρέατα μπορούν να έχουν τη τιμητική τους σε ένα βράδυ γευσιγνωσίας. Στο Γύρο της Ελλάδος φροντίζουμε να προσφέρουμε πάντα εκλεκτά κρέατα για να μεγιστοποιήσουμε την απόλαυση που λαμβάνετε. Μπορείτε και εσείς λοιπόν να σχεδιάσετε μια ξεχωριστή βραδιά και να δημιουργήσετε μια αντίστοιχη εμπειρία. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε πως να το οργανώσετε, ώστε και να διασκεδάσετε αλλά και να δοκιμάσετε εξαιρετικές επιλογές!

  1. Σχεδιάσετε τις κατηγορίες που θα θέλατε να κάνετε Γευσιγνωσία

Σε πρώτη φάση σκεφτείτε ποια είδη κρεάτων θα θέλατε να προσφέρετε για Γευσιγνωσία και πόση ποικιλία θα θέλατε να έχετε. Επιθυμείτε να περιοριστείτε σε ένα είδος κρέατος όπως χοιρινό και να έχετε μεγάλη ποικιλία για να δοκιμάσετε; Μπορείτε εναλλακτικά να δημιουργήσετε 2 ή 3 κατηγορίες κρεάτων όπως Χοιρινό, Μοσχάρι και Κοτόπουλο. Φροντίστε να έχετε τουλάχιστον 3-4 ποικιλίες για κάθε κατηγορία, που θα παρουσιάσετε.

  1. Επιλέξτε προσεκτικά τη προμήθεια των κρεάτων που θα αποφασίσετε να παρουσιάσετε

Σας συνιστούμε να δοκιμάσετε περίπου τρία έως πέντε κρεοπωλεία μέχρι να αποφασίσετε ποια είναι τα καλύτερα για εσάς. Απολαύσετε τις παραλλαγές που προσφέρει το κάθε κρεοπωλείο και ανακαλύψτε ποια είναι τα καλύτερα είδη κρέατος να προμηθευτείτε από κάθε κρεοπωλείο. Για να επιλέξετε τα καλύτερα κρέατα μπορείτε να συμβουλευτείτε το άρθρο μας: «Πως επιλέγω το κατάλληλο κρέας για ψήσιμο»

Βεβαιωθείτε ότι κατά τη δοκιμή των κρεάτων θα έχετε βάλει κάποια προσωπική σήμανση, για να ξεχωρίσετε τις επιλογές, μέχρι να πάρετε την απόφαση σας.

  1. Επιλέξτε προσεκτικά τις πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιήσετε

Είναι σημαντικό για να μην καταστρέψετε την αυθεντική γεύση του κάθε κρέατος να επιλέξετε τις σωστές πρώτες ύλες και μυρωδικά που θα χρησιμοποιήσετε. Επιπλέον, ο τρόπος μαγειρέματος ή ψησίματος είναι εξίσου σημαντικό να γίνει προσεκτικά για να μην υπάρχουν αστοχίες σε κάποια επιλογή. Στο Blog μας μπορείτε να βρείτε επίσης μερικές συμβουλές για ενα πετυχημένο ψήσιμο εδώ: «Τα μυστικά της προετοιμασίας του κρέατος για το τέλειο ψήσιμο».

  1. Σκεφτείτε πως θέλετε να προετοιμάσετε και να παρουσιάσετε τα κρέατα σας

Σε ένα βράδυ Γευσιγνωσίας η λεπτομέρειες είναι αυτές που χτίζουν την εμπειρία και κάνουν τη διαφορά. Σκεφτείτε λοιπόν πως θα θέλατε να παρουσιάσετε το τελικό προϊόν!

Από ξύλα κοπής μέχρι πιατέλα ή μαρμάρινες πλακέτες, η επιλογή είναι δική σας! Συμβουλή μας είναι να στολίσετε μπαχαρικά στο πλάι και να τοποθετήσετε συνοδευτικά που καθαρίζουν τον ουρανίσκο μεταξύ των δοκιμών. Μια καλή επιλογή είναι φλούδες από πράσινο μήλο ή λαχανικά

Σίγουρα όμως σας συνιστούμε να τοποθετήσετε διακριτικές καρτέλες ή ταμπελάκια πάνω στο κρέας με ονομασίες ή νούμερα για να ξεχωρίζετε τα κρέατα. Με αυτό το τρόπο θα μπορέσετε να τα αξιολογήσετε και να τα βαθμολογήσετε ευκολότερα.

  1. Προσκαλέστε 2 ή περισσότερους φίλους σας

Προσκαλέστε τους φίλους να δοκιμάσουν τις προτάσεις σας. Σε περίπτωση που έχουν δοκιμάσει τη κουζίνα σας αρκετές φορές και θέλετε να δώσετε ένα νέο πιο διασκεδαστικό τόνο στη βραδιά, δοκιμάστε το Blind Tasting. Δηλαδή κάθε φορά που δοκιμάζει κάποιος κλείστε του τα μάτια με ένα μαντίλι για να υπάρχει μια πιο δίκαιη αξιολόγηση.

  1. Θέστε τα κριτήρια αξιολόγησης

Τα κριτήρια αξιολόγησης που σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε είναι τα εξής:

  • Μυρωδιά: Από το 1 έως το 5
  • Εμφάνιση: Από το 1 έως το 5
  • Αίσθηση στο στόμα (Επιλογή)

o Πλούσιο

o Στεγνό

o Κρεμώδης

o Ζουμερό

o Ελαιώδης

o Σφιχτό

o Λιπαρό

o Απαλό

  • Υφή (Επιλογή)

o Βελούδινο

o Τρυφερό

o Τραχύ

o Ινώδες

o Ελαστικό

  • Γεύση (Επιλογή)

o Κρεμώδη

o Mεταλλική

o Καρυκεύματα

o Γήινη

o Εσπεριδοειδή

o Πιπεράτη

o Καρβουνιασμένη

o Καπνιστή

o Βουτυρώδης

  • Ένταση: Από το 1 έως το 5
  • Διάρκεια: Από το 1 έως το 5
  • Συνολική Αξιολόγηση: Από το 1 έως το 5

Ελπίζουμε να σας άρεσε η πρόταση μας για να απολαύσετε μια διαφορετική γευστική βραδιά στο σπίτι σας! Για τα υπόλοιπα βράδια που θέλετε να δοκιμάσετε κάτι εκλεκτό έχετε πάντα τις λαχταριστές προτάσεις από το Γύρο της Ελλάδος

logo_mobile

Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 176 Θεσσαλονίκη,TK: 54646

|

2310 415800, 2310 412525, 6980 449115

Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 176 Θεσσαλονίκη,TK: 54646

|

Ψητοπωλείο “Ο Γύρος Της Ελλάδος” – Μοναδικές γεύσεις, γρήγορο delivery. Παραγγείλτε online σάντουιτς, γύρο, ψητά, μερίδες, burgers και μαγειρευτά. Delivery στις περιοχές: Καλαμαριά, Χαριλάου, Κάτω Τούμπα, Πυλαιώτικα και κέντρο έως το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Τηλέφωνο:
2310 415 800 
2310 412 525

What’s up:
6980 449 115

Wind:
6907 547 881

Vodafone:
6945 630 611

Παρακαλούμε ενημερώστε το προσωπικό της επιχείρησης για τυχόν αλλεργίες ή δυσανεξίες που έχετε.
Το μενού μας μπορεί να περιέχει αλλεργιογόνες ουσίες ή ίχνη αυτών. ΕΚ 1168/2011

Ο Γύρος Της Ελλάδος © 2024. All Rights Reserved.