Σας είχαμε υποσχεθεί ότι θα έρθει και 2ο μέρος έπειτα απο το προηγούμενο άρθρο, όπου είχαμε ασχοληθεί περισσότερο με περίεργους κανόνες φαγητού σε όλο το κόσμο. Αν δεν το έχετε διαβάσει, μπορείτε να το βρείτε εδώ: «Περίεργοι κανόνες και έθιμα για το φαγητό σε όλο το κόσμο!». Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε περισσότερο για ασυνήθιστα έθιμα που παρατηρούνται σε διάφορες χώρες και σίγουρα, αν και σουρεαλιστικά μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες στιγμές αμηχανίας ή γέλιου!

Παραγγείλετε το αγαπημένο σας γύρο και καθίστε να τον απολαύσετε, διαβάζοντας τη περίεργη λίστα μας!

Κίνα

Και ναι, πάλι θα αρχίσουμε με τη Κίνα. Αυτή η χώρα κρύβει μόνο εκπλήξεις, τι να κάνουμε;

Τα chopsticks εκτός του ότι είναι απόλυτα εκνευριστικός τρόπος για να φας το γεύμα σου για εμάς που δεν έχουμε ιδέα που να τα πιάσουμε, είναι παράλληλα και ένας ιδανικός τρόπος να εκτεθείτε στην καλύτερη!  Ακούστε τι ακούσαμε…. Αν αφήσετε τα chopsticks όρθια στο μπολ με το ρύζι μέσα είναι κακά μαντάτα και παραπέμπει τελετουργικά γεύματα, που δίνονται για τους νεκρούς, Τουλάχιστον περίεργο σε πρώτη φάση. Δεν τελειώνει όμως εδώ… Επίσης, δεν πρέπει ποτέ να κάνετε νόημα σε κάποιον άλλον κρατώντας τα, ούτε να τα αφήνετε στο τραπέζι με τέτοιο τρόπο, ώστε να δείχνουν κάποιον άλλο. Άντε και εντάξει ως εδώ, θα προσπαθήσουμε να τα θυμόμαστε αυτά. Αν σας έλεγα όμως ότι δεν πρέπει ούτε να τα χρησιμοποιείτε ανάποδα ούτε να τα χτυπήσετε στο μπολ; Τέτοια αποστήθιση, καλύτερα να ξανά έδινες πανελλήνιες. Φέρτε μου καλύτερα ένα πιρούνι!

Ταϊλάνδη

Και τώρα που είπαμε πιρούνι, ας πάμε και λίγο απο Ταϊλάνδη γιατί εδώ θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε.

Λένε ότι στην Ταϊλάνδη δεν πρέπει να βάζετε φαγητό στο στόμα σας με πιρούνι, γιατί θα θεωρήστε άξεστοι. Το πιρούνι βλέπετε, το θεωρούν φυσιολογικό να το χρησιμοποιούν αποκλειστικά για να βάλουν φαγητό στο κουτάλι τους. Δηλαδή, ένα απλό πράγμα είχαμε στη ζωή μας να τρώμε το φαγητάκι μας και θέλουμε να το περιπλέξουμε και αυτό! Ευτυχώς εδώ έχουμε το Γύρο της Ελλάδος που και με το χεράκι σκέτο, μπορείς να δοκιμάσεις τα πιο λαχταριστά σαντουιτς της πόλης!

Ινδία

Η ανατολή φαίνεται να έχει τη τιμητική της στη λίστα μας. Στην Ινδία αν είσαι αριστερόχειρας μπορεί να έχεις και πρόβλημα.  Θεωρείται ταμπού να τρως με το αριστερό χέρι. Ο λόγος είναι απλός. Το κάθε χέρι έχει και το ρόλο του σε αυτή τη χώρα. Δηλαδή, διαχωρίζουν τι εργασίες μπορεί να κάνει το κάθε χέρι. Το φαγητό είναι για να πραγματοποιείς ανώτερες δραστηριότητες ενω το αριστερό είναι για κατώτερες όπως ο αυτοκαθαρισμός. Πάντως είναι πολλοί οργανωμένοι σε αυτή την χώρα, του το δίνουμε αυτό!

Ιαπωνία

Θα κλείσουμε με την Ιαπωνία που έχουμε την εντύπωση ότι μπορεί να επηρεάζεται λίγο από το δυτικό κόσμο σε αυτό το έθιμο. Οι Ιάπωνες έχουνε καταφέρει να συνδυάσουν τα Χριστούγεννα με ένα γεύμα στα KFC.

Βέβαια γαλοπούλα μπορεί να μην έχουν αλλά το πιο κοντινό σε αυτό είναι το κοτόπουλο «Συνταγματάρχης των KFC». Η εκστρατεία αυτή ξεκίνησε πριν από τέσσερις δεκαετίες από τη διάσημη αλυσίδα ως στρατηγική μάρκετινγκ και απ’ ό,τι φαίνεται κέρδισε τους Ιάπωνες που έχουν συνδέσει τα Χριστούγεννα με τα KFC. Συνολικά, κατά τη διάρκεια των εορτών πωλούνται περισσότερα από 24.000 βαρέλια κοτόπουλου, δηλαδή πέντε με δέκα φορές μεγαλύτερη ποσότητα από ότι κάθε μήνα.

Χμμ… μας μπαίνουν τώρα και εμάς ιδέες… Το Πάσχα έχουμε το αρνάκι μας αλλά τα Χριστούγεννα έχουμε θεωρητικά τη γαλοπούλα. Είναι έθιμο απέξω όμως και δεν πάει και πολύ καλά; Λέτε να βάλουμε εμείς κανένα  Γιορτινό Γύρο της Ελλάδος;

Ποτέ δεν ξέρεις… μέχρι τότε μπορείς να δοκιμάσεις την ιδέα μας επιλέγοντας τον αγαπημένο σου γύρο μέσα από το κατάλογο μας!

logo_mobile

Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 176 Θεσσαλονίκη,TK: 54646

|

2310 415800, 2310 412525, 6980 449115

Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 176 Θεσσαλονίκη,TK: 54646

|

Ψητοπωλείο “Ο Γύρος Της Ελλάδος” – Μοναδικές γεύσεις, γρήγορο delivery. Παραγγείλτε online σάντουιτς, γύρο, ψητά, μερίδες, burgers και μαγειρευτά. Delivery στις περιοχές: Καλαμαριά, Χαριλάου, Κάτω Τούμπα, Πυλαιώτικα και κέντρο έως το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Τηλέφωνο:
2310 415 800 
2310 412 525

What’s up:
6980 449 115

Wind:
6907 547 881

Vodafone:
6945 630 611

Παρακαλούμε ενημερώστε το προσωπικό της επιχείρησης για τυχόν αλλεργίες ή δυσανεξίες που έχετε.
Το μενού μας μπορεί να περιέχει αλλεργιογόνες ουσίες ή ίχνη αυτών. ΕΚ 1168/2011

Ο Γύρος Της Ελλάδος © 2024. All Rights Reserved.