Η μαρινάδα είναι το μυστικό όπλο για να αναδείξεις τη νοστιμιά ενός κρέατος. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη μαρινάδας. Το κάθε κρέας όμως όπως ψήνετε διαφορετικά και χρειάζεται άλλες τεχνικές, έτσι και η μαρινάδα που το αναδεικνύει καλύτερα δεν είναι πάντα ίδια. Κάθε τόπος και λαός έχει τις γαστρονομικές του συνήθειες . Το ίδιο ισχύει και για τις μαρινάδες . Στη Μεσόγειο , οι καθιερωμένες μαρινάδες περιέχουν έναν σοφό συνδυασμό λιγοστών αλλά εξαιρετικών υλικών : ρίγανη , θυμάρι ή δεντρολίβανο ( φρέσκα ή ξερά ) , λεμόνι και ελαιόλαδο είναι συνήθως ένας έξοχος συνδυασμός μαρινάδας για κρέας . Ωστόσο, ταξιδεύοντας πιο αναλωτικά και στην Ασία θα παρατηρήσουμε μαρινάδες με περισσότερα και πιο έντονα μπαχαρικά όπως το κάρι Το ίδιο ισχύει και για χώρες της Αφρικής.

Εμείς θα δούμε μαρινάδες σε πιο Μεσογειακό στυλ και ανάλογα τα κρέατα που συνοδεύουν!

Μοσχαρίσιες μπριζόλες

Το μοσχάρι θεωρείται ένα εκλεκτό κρέας και μπορείτε να το ταιριάξετε με αρκετά μπαχαρικά αν προσέξουμε τις αναλογίες και τους συνδυασμούς. Αρχικά, σίγουρα χρειάζεται το ελαιόλαδο του. Έπειτα το λευκό κρασί είναι μια ασφαλής επιλογή αλλά μπορεί να αντικατασταθεί τόσο με κονιάκ όσο και με μπύρα. Αν έχουμε καλής ποιότητας μοσχαρίσιας μπριζόλας, τότε να ξέρετε ότι δεν χρειάζονται πολλά μπαχαρικά και μυρωδικά. Λίγα και καλά αρκούν για να απελευθερώσουν όλη τη νοστιμιά του.

Μπορείτε να βάλετε λίγο μαϊντανό, θυμάρι ή και ρίγανι.΄Ωστόσο, για όσους θέλουν να παίξουν πιο επικίνδυνα μπορούν να δοκιμάσουν φασκόμηλο ή δεντρολίβανο. Ιδιαίτερη προσοχή εδώ στις ποσότητες. Θέλει πολύ λίγο! Συνοδευτικά μπορούμε να βάλουμε μια ιδέα από σκόρδο και πιπεριές κάθε χρώματος αν θέλουμε να δώσουμε ένα δυναμικό χαρακτήρα.

Χοιρινό

Το χοιρινό είναι μια αγαπημένη επιλογή για τους λάτρες των κρεάτων. Το χοιρινό ταιριάζει απόλυτα με μυρωδικά όπως η ρίγανη, το θυμάρι, ο δυόσμος, το δεντρολίβανο, ο βασιλικός, το σέλινο και το φασκόμηλο. Κάθε ξεχωριστός συνδυασμός μπορεί να φανερώσει μια νέα πανδαισία γεύσεων που θα σας εκπλήξει. Κάθε μυρωδικό δίνει αρωματικό χαρακτήρα στο κρέας και μια νέα εμπειρία σε εμάς. Φυσικά και εδώ χρειαζόμαστε λαδί το οποίο αναμιγνύουμε με λεμόνι ή λευκό κρασί ή τριμμένο κρεμμύδι.

Υπάρχουν όμως και οι λάτρεις του γλυκόξινου και το χοιρινό ξέρει πως να ικανοποιήσει αυτούς τους ανθρώπους. Για γλυκόξινο μαρινάρισμα βάζουμε κυρίως γλυκό κόκκινο ή ξηρό κρασί, μέλι και πορτοκάλι. Επιπρόσθετα μπορούμε να εμπλουτίσουμε το μαρινάρισμα μας με μπαχαρικά, όπως γλυκιά ή καπνιστή πάπρικα, τζιντζερ , σουμάκι , κάρδαμο ή κόλιανδρο και σκόρδο.

Αρνίσια παϊδάκια

Τα αρνίσια παϊδάκια είναι ένα εκλεκτό κρέας και δεν απευθύνεται σε όλους. Όσοι αγαπούν την μυρωδιά του αρνιού δεν επιδιώκουν να την καλύψουν, για αυτό και επιλέγουν προσεκτικά τα μυρωδικά που θα βάλουν. Ωστόσο, θέλουμε να δοκιμάσουν τα αρνίσια μας παϊδάκια και άλλα άτομα μπορούμε να απαλύνουμε τη μυρωδιά με μια μαρινάδα από γιαούρτι.

Τα μυρωδικά που ταιριάζουν εδώ είναι η ρίγανη, το θυμάρι, η δάφνη και το δεντρολίβανο. Δεν προτείνουμε να επιλέξετε παραπάνω από ένα για να μην χάσει το κρέας την ταυτότητα του. Τέλος, το λάδι πάντα έχει το πρώτο λόγο μαζί με λίγο κρασί ή λεμόνι

Κοτόπουλο

Το κοτόπουλο είναι το αγαπημένο κρέας για μικρούς φίλους αλλά και για αυτούς που δεν τους αρέσουν οι έντονες γεύσεις του μοσχαρίσιου ή του χοιρινού. Το κάπως άτονο ψαχνό του κοτόπουλου μαρινάρεται εξαιρετικά σε γιαούρτι , μουστάρδα , σάλτσα σόγιας και χυμούς εσπεριδοειδών.

Σας προτρέπουμε να δοκιμάσετε ένα μαρινάρισμα με τριμμένες φρέσκες ντομάτες με ξύσματα εσπεριδοειδών και λίγο λευκό κρασί. Μπορεί να σας μαγέψει αυτός ο συνδυασμός και να σας ταξιδέψει σε γευστικότατους προορισμούς.

Όσο αναφορά τα μυρωδικά δεν χρειάζεστε πολλά. Τα δροσερά μυρωδικά έχουν τη τιμητική τους στο κοτόπουλο. Δυόσμος, μέντα, θυμάρια, βασιλικός, άνηθος ή ρίγανη είναι μερικά εξ αυτών. Πάντα δεν ξεχνάμε ότι τα μυρωδικά πρέπει να τα συνδυασμού με λίγο κρασί ή γιαούρτι σε αυτή την περίπτωση. Επειδή το κοτόπουλο είναι ελαφρύ και το γιαούρτι ένα δροσερό συνοδευτικό μας δίνει ένα γευστικότατο light γεύμα.

Σας άνοιξε η όρεξη με τόσες εκλεκτές επιλογές; Ο Γύρος της Ελλάδος είναι εδώ για να σου δώσει τη λύση που ζητάς, και είναι νόστιμη!

Κάνε την παραγγελία σου online εδώ και κέρδισε 10% έκπτωση!

logo_mobile

Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 176 Θεσσαλονίκη,TK: 54646

|

2310 415800, 2310 412525, 6980 449115

Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 176 Θεσσαλονίκη,TK: 54646

|

Ψητοπωλείο “Ο Γύρος Της Ελλάδος” – Μοναδικές γεύσεις, γρήγορο delivery. Παραγγείλτε online σάντουιτς, γύρο, ψητά, μερίδες, burgers και μαγειρευτά. Delivery στις περιοχές: Καλαμαριά, Χαριλάου, Κάτω Τούμπα, Πυλαιώτικα και κέντρο έως το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Τηλέφωνο:
2310 415 800 
2310 412 525

What’s up:
6980 449 115

Wind:
6907 547 881

Vodafone:
6945 630 611

Παρακαλούμε ενημερώστε το προσωπικό της επιχείρησης για τυχόν αλλεργίες ή δυσανεξίες που έχετε.
Το μενού μας μπορεί να περιέχει αλλεργιογόνες ουσίες ή ίχνη αυτών. ΕΚ 1168/2011

Ο Γύρος Της Ελλάδος © 2024. All Rights Reserved.