Όταν μιλάμε για ψήσιμο τότε συνήθως οι άντρες αναλαμβάνουν να αγοράσουν το κρέας και να φτιάξουν το menu της ημέρας. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί δεν έχουν ψήσει ποτέ στη ζωή ή δεν έχουν ιδέα ποιο κρέας είναι το καλύτερο γευστικά και για ψήσιμο. Προτού μας κυριεύσει το άγχος, έχουμε ετοιμάσει αυτό το άρθρο που θα σας βοηθήσει να είσαι πανέτοιμη για να αντεπεξέλθετε σε ένα τέτοιο περιστατικό!

Παρακάτω ακολουθούν οι συμβουλές για το πως να επιλέξεις το κατάλληλο κρέας για να ψήσεις και προτάσεις για το τι του είδους κρέας μπορείς να προμηθευτείς.

Τι κρέατα επιλέγω για να ψήσω;

Η αγορά του κρέατος πρέπει να γίνεται προσεκτικά γιατί ακόμα και καλός ψήστης να είσαι, αν δεν έχεις μια σωστή βάση, δυστυχώς δεν θα ευχαριστηθείτε το αποτέλεσμα. Πάμε να δούμε τα κρέατα που μπορείς να αγοράσεις:

  • Για τις μπριζόλες: Πρέπει να προσέξεις να έχουν λίπος, έτσι ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητες να είναι πιο νόστιμες και μαλακές. Καλό είναι να ζητήσεις από τον κρεοπώλη να έχουν δύο δάχτυλα πάχος. Επιπλέον, πρέπει να του επισημάνεις να μην τις χτυπήσει σε καμία περίπτωση. Ειδάλλως η μπριζόλα θα γίνει αρκετά λεπτή και στο ψήσιμο θα σκληρύνει, θέλουμε δεν θέλουμε.
  • Για το μπιφτέκι: Ένα ζουμερό μπιφτέκι αποτελείται από 80% κιμά και 20% λίπος, το οποίο του δίνει απίστευτη γεύση. Το καλύτερο κρέας για το μπιφτέκι είναι ο χοντροκομμένος βοδινός κιμάς, κατά προτίμηση το κιλότο.
  • Για το λουκάνικο: φτιάχνεται με κρέας κυρίως από μοσχάρι σε συνδυασμό με μικρότερο ποσοστό από αρνίσιο ή χοιρινό. Υπάρχουν εκατοντάδες συνταγές για αυτό και πρέπει να αγοράσετε από ένα κρεοπώλη που εμπιστεύεστε.
  • Για το μοσχαρίσιο: Τα καλά κομμάτια του μοσχαριού, προέρχονται από τις πλάτες και το πίσω τμήμα του ζώου, δηλαδή το κιλότο, η σπαλομπριζόλα και η κόντρα. Αυτά τα κομμάτια είναι πιο μαλακά σε σχέση με τα μπροστινά κομμάτια, όπως η σπάλα.
  • Για το χοιρινό: Τα καλύτερα κομμάτια του χοιρινού είναι εκείνα που δεν έχουν πολύ λίπος, δηλαδή ο σβέρκος, η νεφραμιά και το μπούτι. Από αυτά ο σβέρκος είναι το ιδανικότερο κομμάτι κρέας για την σχάρα.

Τι πρέπει να προσέξω στο κρέατος που θα πάρω.

Υπάρχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά που μπορούν να σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν το κρέας που παίρνεις είναι γευστικό και καλό. Πάμε να δούμε τα πιο γνωστά από αυτά:

  • Το κόκαλο είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό που έχουν τα κρέατα. Γενικά, αν και η απόψεις εδώ διίστανται, τα κρέατα με κόκαλο, τείνουν να είναι πιο γευστικά και να έχουν πιο έντονη γεύση απ’οτι ένα φιλέτο. Επιπλέον, ψήνονται πιο γρήγορα γιατί είναι καλοί αγωγή της θερμότητας και συνήθως κοστίζουν και πιο φθηνά.
  • Το λίπος είναι ένας χαρακτηριστικό που θέλετε να δείτε στο κρέας σας. Όχι σε υπερβολικό βαθμό αλλά πρέπει σίγουρα να υπάρχει. Όταν επιλέγετε το κρέας λοιπόν, καλό είναι να ελέγχετε να έχει ραβδώσεις λίγου λίπους (μαρμαρωτό) σε όλη του την επιφάνεια. Το εντελώς άπαχο κρέας μπορεί να στεγνώσει, εάν δεν υγραίνεται με κάποιο τρόπο. Φροντίστε να έχει λίγο λίπος και όχι μεγάλες λωρίδες και μη συγχέετε το λίπος με χόνδρους.
  • Η ελαστικότητα μπορεί να μοιάζει αμελητέα αλλά καλό είναι να την προσέξετε. Το καλό, φρέσκο κρέας πρέπει να είναι σταθερό. Αυτό σημαίνει ότι αποφεύγετε τόσο το μαλακό όσο και το σκληρό κρέας. Συγκεκριμένα, αν πιέζετε το κρέας και αυτό επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση, σημαίνει ότι πρόκειται για μια καλή επιλογή και ότι είναι φρέσκο. Επιπλέον, σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει σε μερικά κρέατα μια κολλώδη ουσία που είναι σαν γλίτσα και το κάνει λίγο απωθητικό. Μείνετε σε αυτή την αρνητική αίσθηση καθώς σημαίνει ότι το κρέας έχει αλλοιωθεί οπότε μην το προτιμήσετε.
  • Όσο αναφορά το χρώμα παίζει σίγουρα πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιλογή του, γιατί γίνεται και εύκολα αντιληπτό για να βγάλεις συμπεράσματα. Αν αγοράσεις μοσχαρίσιο, θέλεις να δεις κόκκινο σκούρο χρώμα και αν αγοράσεις κοτόπουλο θέλεις να δεις ζωντανό ροζέ Αποφύγετε λευκά κρέατα ή κρέατα που αρχίζουν να γκριζίζουν.

Είσαι έτοιμος και πιο σοφός πλέον για την επόμενη αγορά κρέατος! Δοκίμασε τις συμβουλές μας και θα δεις διαφορά στην γεύση του κρέατος που απολαμβάνεις. Στο Γύρο της Ελλάδος δίνουμε τεράστια έμφαση στα υλικά μας για αυτό και προσφέρουμε λαχταριστά και ζουμερά κρέατα!

logo_mobile

Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 176 Θεσσαλονίκη,TK: 54646

|

2310 415800, 2310 412525, 6980 449115

Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 176 Θεσσαλονίκη,TK: 54646

|

Ψητοπωλείο “Ο Γύρος Της Ελλάδος” – Μοναδικές γεύσεις, γρήγορο delivery. Παραγγείλτε online σάντουιτς, γύρο, ψητά, μερίδες, burgers και μαγειρευτά. Delivery στις περιοχές: Καλαμαριά, Χαριλάου, Κάτω Τούμπα, Πυλαιώτικα και κέντρο έως το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Τηλέφωνο:
2310 415 800 
2310 412 525

What’s up:
6980 449 115

Wind:
6907 547 881

Vodafone:
6945 630 611

Παρακαλούμε ενημερώστε το προσωπικό της επιχείρησης για τυχόν αλλεργίες ή δυσανεξίες που έχετε.
Το μενού μας μπορεί να περιέχει αλλεργιογόνες ουσίες ή ίχνη αυτών. ΕΚ 1168/2011

Ο Γύρος Της Ελλάδος © 2024. All Rights Reserved.