Περίεργοι κανόνες και έθιμα για το φαγητό σε όλο το κόσμο!

Ο κάθε πολιτισμός έχει τις δικές του ιδιομορφίες και έθιμα, η νομοθεσία από χώρα σε χώρα μπορεί να αλλάξει και πολλές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με αρκετά περίεργες εκδοχές κανόνων που μας κάνουν να γελάμε ή να απορούμε. Φυσικά, το φαγητό δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη διαφοροποίηση καθώς κατέχει μια ξεχωριστή θέση στη λίστα μας με τους πιο περίεργους κανόνες σε όλο το κόσμο!

Κάναμε λοιπόν την έρευνα μας και σας παρουσιάζουμε ό,τι πιο περίεργο συναντήσαμε στο τομέα του φαγητού!

1)  Στη Κίνα

Η μακρινή Κίνα έχει μια ξεχωριστή θέση στη καρδιά μας λόγω των πολλών τυπικών και άτυπων κανόνων που διαθέτει για το φαγητό. Σύμφωνα με τη κινεζική παράδοση όταν κάποιος παραγγέλνει τη γνωστή πάπια Πεκίνου, οι σερβιτόροι οφείλουν να σερβίρουν το πιάτο με το κεφάλι της πάπιας στραμμένο προς το μεγαλύτερο σε ηλικία ως ένδειξη σεβασμού. Συνεχίζοντας, οι Κινέζοι θεωρούν ότι είναι ένδειξη προδοσίας αν κάποιος στη παρέα γυρίσει πλευρά στο ψάρι που τρώει. Επιπλέον, τα διάσημα chopsticks συνοδεύονται με ολόκληρο βιβλίο σωστής συμπεριφοράς και κανόνων.

2)  Στην Αμερική

Από την άλλη μεριά του πλανήτη, η Αμερική είναι μια κατηγορία από μόνη της καθώς συναντάμε τους πιο περίεργους κανόνες με κύριο γνώρισμα το φαγητό. Στην Αριζόνα, είναι παράνομο να αρνηθείς σε κάποιον ένα ποτήρι νερό. Στο Ντέλαουερ, απαγορεύεται να κάνεις πικ νικ στην άκρη του δρόμου. Στο Σικάγο, οι άνθρωποι μάλλον πήγαιναν κόντρα στα βασικά ένστικτα επιβίωσης και αναγκάστηκαν οι αρχές να βγάλουν νόμο που θα υπογορεύει ότι δεν μπορείς να φας σε ένα μέρος την ώρα που έχει πιάσει φωτιά. Στο Κάνσας, απαγορεύεται να χτυπήσεις έναν αυτόματο πωλητή αν σου έχει κρατήσει τα ρέστα. Στο Μέριλαντ, απαγορεύεται να τρως την ώρα που κολυμπάς. Στη Φλόριντα αν είσαι λίγο άγαρμπος, τότε σίγουρα δεν σου προτείνουμε να δουλέψεις σερβιτόρος. Όσο περίεργο και να ακούγεται, απαγορεύεται να σπάσεις πάνω από τρία ποτήρια την ημέρα. Ένα χτύπημα κάτω από την μέση έχουμε στη Μινεσότα, μαλιστα για εμάς μπορεί να είναι και ο λόγος που δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε εκεί. Απαγορεύεται να φας burger την Κυριακή! Στη βόρεια Ντακότα έχουν βρει ένα νέο εκρηκτικό συνδυασμό μετά την Cola μαζί με Mendos και ονομάζεται Μπίρα και Πρέτσελ. Είναι γεγονός ότι στη βόρεια Ντακότα απαγορεύεται να πωληθεί ταυτόχρονα πρέτσελ με μπίρα!

3) Στην Ουγγαρία

Ταξιδεύουμε στη κεντρική Ευρώπη και την Ουγγαρία, όπου ένα πολύ σύνηθες ελληνικό έθιμο μπορεί να αποτελέσει όλεθρος σε ένα ουγγρικό τραπέζι! Στην Ουγγαρία υπάρχει ένας άτυπος κανόνας που αναφέρει ότι απαγορεύεται να τσουγκρίζετε ποτήρια, καθώς παραπέμπει στην εξέγερση του 1848. Πρόκειται για  ένα σκοτεινό πολιτικό γεγονός που συνδυάστηκε με το δημόσιο πανηγυρισμό από αυστριακούς ηγέτες, όταν γιόρτασαν δημόσια την εκτέλεση των εξεγερμένων Ούγγρων τσουγκρίζοντας τα ποτήρια τους.

4) Στην Ισπανία

Αυτή η χώρα δεν θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει με το πλούσιο ταπεραμέντο της αλλά και τις ξεχωριστές παραδόσεις της. Σε περίπτωση που βρεθείς σε ένα μαγαζί τάπας και παρατηρήσεις ότι υπάρχουν μαντίλια, χαρτιά, χαρτοπετσέτες και πετσετάκια πεταμένα στο πάτωμα, μη σκεφτείς τα χειρότερα! Δεν είναι θέμα καθαριότητας αλλά ένας ξεχωριστός τρόπος να δείξουν την ικανοποίηση τους οι πελάτες. Βλέπετε οι Ισπανοί έχουν βρει αυτό το μοναδικό κώδικα για να δείχνουν στη διεύθυνση του μαγαζιού και τους σεφ ότι τους άρεσε το γεύμα τους. Δεν ξέρουμε αν το να πετάς σκουπίδια στο μαγαζί είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεις ευχαριστώ αλλά είναι σίγουρα αξιομνημόνευτο, για αυτό και κέρδισε μια θέση στη λίστα μας!

Η λίστα μας όμως δεν τελειώνει εδώ… έρχονται περισσότερα αστεία και περίεργα πράγματα για το φαγητό από όλο το κόσμο και θα τα μάθετε στα επόμενα μας άρθρα!

Μέχρι τότε, χωρίς ιδιόρρυθμους κανόνες και πολλά πολλά τυπικά μπορείτε να άφοβα να παραγγείλετε το επόμενα σας γεύμα από το Γύρο της Ελλάδος!